Za anketo kliknite TUKAJ

Celotno obvestilo si preberite v nadaljevanju:

Spoštovani starši in učenci!

Smo sredi drugega tedna poučevanja na daljavo, ki je v teh izrednih razmerah, ko so šole zaprte, nadomestna oblika pouka. Oblikuje se splošen koncept učenja na daljavo, katerega glavni namen je ohranjati stik učencev z vzgojno-izobraževalnim področjem in vsebinami znotraj le-tega, vzdrževati do sedaj doseženo raven znanja pri učencih in spodbujati učence k proaktivnemu delovanju in skrbi za svoje znanje in razvoj. Pomembno pa je učencem nuditi tako strokovno podporo v vsebinskem smislu, kakor tudi podporo pri razumevanju trenutne družbene situacije in odzivanju nanjo.

Trudimo se poiskati take rešitve, ki bodo poenostavile učencem dostop do gradiv za uspešno samostojno delo, omogočile vračanje opravljenih nalog in povratno informacijo učiteljev. To nam je uspelo, saj vas nagovarjamo preko obvestil na spletni strani šole, v spletnih učilnicah, preko elektronske pošte in tudi osebno po telefonu. Vse skupaj je povezano v kompleksen sistem, ki se ga v okviru kadrovskih in materialnih možnosti trudimo uspešno obvladovati. Trudimo se iskati najboljše rešitve in vas o tem obveščamo, pogosto pa za vzpostavitev sistema in spremljanje njegovega delovanja potrebujemo tudi vašo pomoč.

Zanima nas, kako se spopadate s trenutno situacijo, s kakšnimi težavami se srečujte, zato smo oblikovali anketo za učence in starše, ki bo aktivna do nedelje, 29. 3. 2020.  Veseli bomo vaših opažanj, občutenj situacije, v kateri se vsi skupaj nahajamo, in vaših predlogov za morebitne izboljšave koncepta učenja na domu. Do ankete lahko dostopate preko https://www.1ka.si/a/264114 ali preko povezave, ki je objavljena na naši spletni strani.

Zavedamo se, da vas skrb, ali bodo vaši otroci vsak dan spremljali spletno učilnico in učna gradiva v njej, dodatno obremenjuje, saj je poleg učenja otrok na daljavo še veliko drugih obveznosti in skrbi. Večje breme pouka na daljavo občutite starši učencev od 1. do 5. razreda. Od vas pričakujemo, da jim pomagate, da sledite njihovemu delu in sodelujete z učitelji. Učitelji so vam na razpolago za morebitna vprašanja. Starše starejših učencev, torej od 6. razreda dalje, prosimo, da preverite, če so učenci pregledali dnevne naloge, če razumejo navodila ter kako se odzivajo na naloge. Tudi vam so za pomoč na razpolago razredniki, predmetni učitelji, izvajalci dodatne strokovne pomoči in svetovalna služba.

Ure pouka na daljavo potekajo po prilagojenem urniku in se beležijo v eAsistentu. Zato je pomembno, da so učenci odzivni in redno izpolnjujejo svoje obveznosti. Lahko pohvalimo večino učencev naše šole, da vestno opravljajo dnevne zadolžitve. Navezali smo stik tudi z ostalimi in upamo, da bo v tem tednu učenje na domu steklo tudi pri njih.

Zahvaljujemo se vam za vse spodbude in predloge, predvsem pa za sodelovanje, saj je močna vez, ki nas (sicer na daljavo) povezuje v tej situaciji, še kako pomembna.

 

Vse dobro vam želimo in ostanite zdravi.

 

Lep pozdrav

 

Zvonka Kostrevc

Ravnateljica

 

 

 

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)