V letošnjem šolskem letu učenci prvič obiskujejo izbirni predmet Kmetijstvo: Kmetijska dela. Svojo delavnost bodo pokazali na novem šolskem Eko vrtu in na zelenicah okolice šole. Svoje znanje o poznavanju kmetijstva pa bodo prikazali ob izdelovanju plakatov in njihovih predstavitvah.

 IMG 0021

Izbirni predmet Kmetijska dela vsak drugi torek 7. in 8. šolsko uro obiskuje 5 učenk in 22 učencev. Pri izbirnem predmetu bomo spoznali osnovne kmetijske panoge v Sloveniji in naši regiji. Raziskovali bomo kako je delo na kmetiji potekalo v preteklosti, ko še ni bilo toliko kmetijskih strojev in so veliko dela opravili z rokami. V ta namen bomo obiskali kmečki muzej na domačiji Florjančič na Trebelnem. Seznanili se bomo s kmečkimi običaji, predvsem s folkloro. Kmečke živali in delo na kmetiji v današnjih dneh pa bomo spoznali ob obisku kmetij v občini. Nekatere kmečke dobrote bo poskusili narediti tudi sami.

Aktivno bomo sodelovali v projektih, ki potekajo na naši šoli, predvsem v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, Zdrava šola in Mokrih nog naokrog.

Več o projektu Tradicionalni slovenski zajtrk si lahko preberete na spodnji povezavi:

http://www.tradicionalni-zajtrk.si/

IMG 0022IMG 0024IMG 0028IMG 0030IMG 0033

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)