Skoči na glavno vsebino

V petek, 18. 11. 2022, smo v OŠ Mokronog obeležili Dan slovenske hrane, ki smo ga pričeli s prav posebnim, tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Mize so bile obložene z lokalno pridelanimi dobrotami: mleko, kruh, med, maslo in jabolka.

Letošnja osrednja tema dneva je bila Mleko in mlečni izdelki, zato smo v goste povabili predstavnico Mlekarne Krepko, ki je za učence pripravila kratko predavanje o pomenu mlečnih izdelkov v prehrani, podrobneje pa je predstavila pridelavo kefirja, po katerem je znana njihova mlekarna. Po predavanju so imeli učenci možnost poskusiti njihove odlične kefirje.

Pouk se je za učence razredne stopnje nadaljeval v obliki naravoslovnega dne. V kulinaričnih, gibalnih in ustvarjalnih delavnicah so preizkušali svoje spretnosti in se veliko novega naučili. Učenci predmetne stopnje pa so imeli tehniški dan, na katerem so ustvarjali izdelke za praznični sejem.

In ker je ob poskočnih ritmih vedno bolj prijetno, je dan popestril šolski ansambel Muzikmašine, ki z domačimi vižami vedno poskrbi za dobro voljo.

 

(Skupno 297 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost