Skoči na glavno vsebino

Ob Evropskem dnevu jezikov, ki ga po celi Evropi praznujemo 26. septembra, smo tudi letos na OŠ Mokronog pripravili prireditev, s katero smo tokrat obeležili različne svetovne jezike, ki so bili prek držav udeleženk zastopani na Svetovnem prvenstvu v košarki, ki je potekalo v začetku septembra v Španiji.

Evropski dan jezikov tudi letos na OŠ Mokronog.

 

Prireditev se je odvila v torek, 30. 9. 2014, v stari telovadnici šole. Ogledali so si jo učenci od 4. do 9. razreda. Devetošolec David je predstavil svojega najljubšega igralca Gorana Dragića v angleščini, osmošolca Boštjan in Jaka pa špansko reprezentanco v nemščini. Povezovalca Karin in Žan pa sta spretno manevrirala ne samo v slovenskem, temveč tudi v obeh tujih jezikih.
Med prireditvijo smo obdržali rdečo nit tudi s kvizom o različnih svetovnih jezikih, kjer so si z odgovori belili glave ne samo predstavniki razredov, ki so sodelovali v kvizu, ampak tudi vsi obiskovalci- tako učenci kot tudi učitelji. Ali mogoče veste, koliko jezikov se danes govori na svetu? Od 5.000 do 6.000 – kar velika številka, a ne? Kaj pa je enkratna posebnost slovenščine? Mogoče besedne vrste, šumniki, dvojina ali spreganje glagolov? Za ta odgovor pa povprašajte svoje otroke.
Ob koncu naj povemo še to, na kar sta nas spomnila povezovalca: Važno je sodelovati, ne zmagati. Ali kot to povemo v nemškem: Es ist wichtig mitzumachen, nicht nur gewinnen ali angleškem jeziku: It’s not the winning, but the participation.

Mentorice:
Nataša Kuselj, učiteljica nemščine
Mojca Zadravec, učiteljica angleščine
Simona Bučar, učiteljica angleščine

{gallery}TomazKusar/edj2014{/gallery}

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost