Prehrana

Anketni vprašalnik o šolski prehrani za UČENCE: https://www.1ka.si/a/219767.

 

Jedilnik: SOLA_3_6    SOLA_27_5   SOLA_20_5   

Učenci prvega in drugega razreda imajo zajtrk ob 8.20 uri, ostali učenci pa malicajo med drugim odmorom, v času od 9.05 do 9.25.  Čas kosila je med 11.50 in 13.50 uro.

Subvencioniranje šolske prehrane

  • Do subvencije v višini polne cene malice so upravičeni učenci, ki se redno šolajo, so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 53% neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.
  • Do subvencije v višini polne cene kosila so od 1.2.2017 upravičeni učenci, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 36% neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.
  • Šola upošteva uvrstitev učenca v dohodkovni razred na osnovni podatkov o povprečnem mesečnem dohodku na osebo, ugotovljenem v veljavni odločbi o otroškem dodatku. Ti podatki so šoli na razpolago samo učence, ki so na malico oz. kosilo tudi prijavljeni. Ti podatki se lahko mesečno spreminjajo (odvisno od števila članov v gospodinjstvu, spremembe njihovih dohodkov, morebitne izgube zaposlitve ali nove zaposlitve).
  • Vloga za subvencijo malice in subvencijo kosila se na centru za socialno delo odda samo v primeru, če družina učenca ne razpolaga z veljavno odločbo o otroškem dodatku.
  • Več informacij v zvezi z uveljavljanjem pravice do subvencije malice oziroma kosila učencev lahko najdete na spletnih straneh Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

in prijavnico za šolsko prehrano, ki je v priponki.

PRIJAVA UCENCA NA SOLSKO PREHRANO

Pravila šolske prehrane – ODPRI

DIETNA PREHRANA

23. 8. 2018, so bila sprejeta Priporočila za medicinsko indicirane diete. Pripravljeni so bili tudi obrazci, ki bodo enotni v vseh vzgojno-izobraževalnih zavodih. Več si lahko preberete tukaj: 8239_Informacija MZ o sprejetih priporočilih za diete 8-18. Na podlagi POTRDILA O MEDICINSKO INDICIRANI DIETI (8240_potrdilo o medicinsko indicirani dieti za otroka), ki ga izpolni otrokov pediater, bomo na šoli pripravljali dietne obroke. Potrdilo velja za čas, ki je določen na njem (trajno, eno leto, pol leta). Ko dieta ni več potrebna, pediater izpolni obrazec (8241_potrdilo o ukinitvi diete) in ga prinesete razredniku. Za vsa dodatna pojasnila sem vam na voljo na elektronskem naslovu petra.pristavnik@os-trebnje.si.

(Skupno 2,005 obiskov, današnjih obiskov 3)