Skoči na glavno vsebino

Zadnji aprilski dan, tik pred začetkom prvomajskih počitnic, smo na Osnovni šoli Mokronog obeležili prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Sprva smo ga načrtovali v februarju, a smo ga zaradi večjega števila okužb takrat odpovedali.

Tako smo bili danes po dolgem času ponovno zbrani vsi skupaj – učenci matične šole in učenci podružnične šole Trebelno. Današnji dan smo povezali s pomladjo, kulturo in umetnostjo, ki nas razveseljuje. K prireditvi smo dodali svoj delček kulture; te in takšne, ki jo poznamo in soustvarjamo mi, učenci naše šole. Dogodek smo pričeli s himno, ki nam jo je zapel šolski pevski zbor pod mentorstvom učiteljice Iris Bečaj. Nagovorila nas je ravnateljica Zvonka Kostrevc. V glasbenem programu so se nam predstavili učenci Glasbene šole Trebnje Katarina Zajc, Miha Recelj in Pika Bebar ob klavirski spremljavi Mance Kranjec Trček. Učenka Brina Gregorčič nam je zaigrala skladbico na klavir.

Učenci 6. b so nas nasmejali s priredbo sodobnega Povodnega moža; Neža, Miha in Lovro Recelj pa s skečem o kulturi. Učenci in učenke 1., 3. in 4. r. so nam pripravili deklamacije pesnice Anje Štefan. Učenci 1. so zaplesali na pesem Pri nas pa hiško zidamo, učenci 2. r. pa zapeli Veselo pomlad. Učenke 5. r. so pripravile svojo hip hop koreografijo in zaplesale. Prireditev sta vodili Ajda Nadrih in Pika Bebar.

Dogajanje s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

 

Fotografije: Zala Novak in Neža Dinghauser

(Skupno 812 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost