Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 23. januarja so se predstavniki oddelkov zbrali na šolskem parlamentu, kjer so razpravljali na temo Duševno zdravje otrok in mladih. Na delavnicah so ugotavljali, kako se razpoloženje opazi na obrazu, drži in v vedenju, razmišljali so o igrah, ki nam pomagajo izboljšati počutje, o pomembnosti prijateljev, druženja in pogovarjanja. Raziskovali so moč pozitivnih misli v neprijetnih situacijah, nanizali so skrbi, s katerimi se srečujejo mladostniki in iskali rešitve zanje.

S svojimi ugotovitvami so seznanili ostale delegate, ravnateljico Zvonko Kostrevc in pomočnico Stanko Ban Virant, poročali pa bodo tudi sošolcem. Za predstavnike na medobčinskem parlamentu v Trebnjem so bili izvoljeni Anže Krmc, Ajda Nadrih in Anže Golob.

V sklopu srečanja je potekal tudi sestanek šolske skupnosti, kje so predstavniki oddelkov predstavili predloge in pobude, ki bi izboljšali bivanje na šoli. Predstavniki so med drugim pohvalili urejenost šolskih prostorov, dneve dejavnosti in prehrano, želeli pa bi si tudi več zunanjih igral, daljše odmore, urejene kotičke za druženje, čiste sanitarije ipd.

Razmišljali so tudi o zbiranju starega papirja, in sicer kako spodbuditi vsakega učenca, da prispeva delež v zbiralnih akcijah.

V kratkem bo tak kotiček urejen na matični šoli, v šoli na Trebelnem pa se pripravlja širitev kuhinje.

(Skupno 180 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost