Skoči na glavno vsebino

Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi, nam črke ustvarja in misli umiri.

Učenci razredne stopnje so se pridružili Tednu pisanja z roko, ki je potekal od 18. do 22. januarja. Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Pisava z roko bistri naš um in pomaga pri razvoju ročnih spretnosti. Pisanje z roko je fina motorična spretnost. Le-to pa razvijamo z vajo, tako da pišemo. Vsak od nas ima drugačno pisavo. Učenci, ki pišejo z roko, pišejo spise hitreje, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost. Z roko napisana sporočila so bolj osebna, izražajo spoštovanje in naklonjenost.

Učenci so že v božično-novoletnem času zapisovali voščila v voščilnice za starejše občane, ki so jih naredili sami doma. Izziv pisanja z roko so vzeli zelo odgovorno. Pri delu so se izredno potrudili. V tem času so pisali tudi Božičku. Na literarnem natečaju so izrazili svoje občutke o “korona” času.

Osrednja tema Tedna 2021 je bila Pišem pismo prijatelju. To je bila zelo široka tema. Prijatelji so lahko naši starši, stari starši, bratje, sestre, sošolci, sorodniki … Učenci so pisali pisma, primerjali svojo pisavo s starši in sošolci, likovno ustvarjali in pri tem uporabili črke …

Učiteljice smo vesele, da z različnimi aktivnostmi naredimo veliko v smeri promocije pisanja z roko.

Laura Starič

(Skupno 549 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost