Skoči na glavno vsebino

V petek, 20. novembra 2015, na dan slovenske hrane, smo na podružnici za vse učence izvedli naravoslovni dan Tradicionalni slovenski zajtrk. S tem projektom smo skušali otroke spodbuditi k rednem zajtrkovanju in jim razložiti pomen pridelovanja, kupovanja in uživanja slovenske hrane.

Želeli smo zajtrkovati vsi skupaj, ker pa na podružnici nimamo jedilnice, smo za en dan v jedilnico spremenili kar hodnik. Pripravili smo pogrinjke, prinesli kruh, mleko, maslo, med in jabolka, potem pa k zajtrku povabili še otroke vrtca. V »jedilnici« nas je sedelo skoraj 80!

Začeli smo s slovensko himno, sledila je pravljica, potem pa slasten zajtrk. Po zajtrku je delo potekalo v delavnicah; izdelovanje letaka Naše bogastvo, na katerem je vsak učenec predstavil tisto, na kar smo lahko Slovenci še posebej ponosni (narava, čebele, živali, kmetija, hrana, voda …). V drugi delavnici smo izdelovali čebelice iz odpadnega materiala, v tretji pa pekli medenjake. Za malico smo pripravili pečeno proseno kašo s suhimi slivami. Ob zaključku smo učenci ponosno pokazali svoje izdelke, obnovili nekatera spoznanja in izrazili vtise pestrega dne.

Vsi pa smo se strinjali z izjavo učenke: »Danes sem se naučila, kako je lepo, kadar smo vsi skupaj.«

(Skupno 450 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost