Skoči na glavno vsebino

V torek, 29. marca, je v Mercatorjevem centru v Domžalah z izvedbo turističnih tržnic potekal zaključek festivala Turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema je bila Voda in njen zdravilni učinek, na festivalu je sodelovalo tudi pet učencev naše šole.

Izdelali smo turistično nalogo z naslovom Po sledeh skrivnostnih stopinj, pripravili stojnico in nastop na zaključnem dogodku ter bili za delo s strani ocenjevalne komisije nagrajeni s srebrnim priznanjem.

Z našim turističnim prispevkom želimo urejenost, lepoto in mir neokrnjene narave domačega kraja, zlasti voda, približati širši javnosti, še posebej mladim. Zato smo oblikovali predlog učne poti, ki bi potekala ob ribnikih v Bruni vasi. Nalogo smo naslovili malce skrivnostno, saj učna pot poleg gibanja, ustvarjanja in učenja, povezanega z vodo, obiskovalce usmerja k temu, da tudi sami poiščejo načine, kako poskrbeti za svoje zdravje.

Želimo si, da bo načrtovana učna pot ob pomoči zunanjih sodelavcev res zaživela. Tako bi v neokrnjeni naravi ob treh ribnikih v Bruni vasi pri Mokronogu lahko vsak našel nekaj zase. (predstavitev si lahko ogledate TUKAJ)

Ob oblikovanju naše turistične ponudbe smo se veliko naučili o našem kraju in ribnikih ter pridobili kar nekaj izkušenj. Poleg tega je bilo to raziskovanje za nas tudi zabavno, še posebej obiski ribnikov. Poseben izziv nam je predstavljala tudi priprava turistične stojnice in nastopa na njej. V ta namen smo oblikovali promocijski video, plakat s povzetki učne poti in družabno igro, ki jo je preizkusilo kar nekaj obiskovalcev naše stojnice. Za uspešno premikanje po igralni površini so prejeli sladko presenečenje. Tako bo tudi v šoli, ko bomo aktivnost predstavili učencem šole.

Učenci turističnega krožka (Ajda Nadrih, Pika Bebar, Sanja Zupančič, Luka Starič, Bor Moltara)

Mentorice: Marjetka Ganc, Nataša Himmelreih in Ksenija Rožman

 

(Skupno 416 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost