Skoči na glavno vsebino

V soboto, 8. 6. 2019, smo se z učenci izbirnega predmeta nemščina (7-. 9. razred) in OŠ Šentrupert odpravili na ekskurzijo v Salzburg.
Ob 4.30 smo se zbrali pred šolo in se polni pričakovanj odpravili proti Salzburgu. Pot nas je vodila mimo Ljubljanje in Karavank. Ob 9.30 smo že ugledali prve podobe Salzburga. Najprej smo si ogledali mestno jedro z znamenito cerkvijo, ki je bila sedež škofov. V ozadju smo lahko videli tudi mogočni grad na vrhu vzpetine. Zatem smo se odpravili še do gradca Mirabell, ki ga obdajajo čudoviti vrtovi. Po prostem ogledu smo se napotili do muzeja »Haus der Natur«, v katerem smo si lahko ogledali več zbirk živali, terarij, akvarij in tudi različne tematske razstave (planeti, letalstvo itd.). Zatem je sledilo zasluženo kosilo v centru mestu in prosti čas za sprehod po ulicah.
Dan se je prevesil že v popoldne in pohiteli smo še do znamenitega rudnika soli Hallein, kjer so do leta 1989 pridobivali sol, sedaj pa je odprt za turistične oglede. Vanj nas je popeljal poseben vlakec. Največje doživetje pa je bil spust po 2 lesenih toboganih oz. drčah in vožnja z ladjico po majhnem jezeru v notranjosti rudnika. Okoli 18.00 smo se na žalost morali posloviti od Salzburga in se odpeljati nazaj proti Sloveniji. Po tako odličnem dnevu so vsi učenci izrazili željo, da to ne bi bila naša zadnja ekskurzija v Avstrijo.

 

Učiteljica mentorica: Nataša Kuselj

(Skupno 287 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost