Skoči na glavno vsebino

 

martin krpanV šolskem letu 2014/2015 na Podružnični šoli Trebelno poteka projekt Ustvarjalec sem, katerega zaključek je gledališka igra Martin Krpan, v njej sodelujejo vsi učenci in učiteljice s podružnice ter številni drugi. 

Skozi projekt skušamo odkriti in razvijati močna področja vseh otrok ter njihovo ustvarjalnost na različnih področjih (besedno, pevsko, plesno, likovno, naravoslovno-tehnično …). Vsebine, dejavnosti in cilji se prepletajo z našimi prednostnimi nalogami, dnevi dejavnosti, vsemi vzgojno –izobraževalnimi predmeti. Projekt tako izvajamo v okviru dnevov dejavnosti, interesnih dejavnosti, delno preko predmetov pri pouku, v podaljšanem bivanju, jutranjem varstvu – skozi celo šolsko leto. 

Projekt se je zaključil s premiero gledališke igre Martin Krpan, 18. marca 2015, na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin v Dobrniču. Po odličnem strokovnem mnenju ocenjevalca Gorazda Žilavca, uni. dipl. igralca, smo se 14. aprila 2015 uvrstili tudi na Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin v Semiču in prejeli srebrno priznanje. Igro smo 10. aprila 2015 zaigrali tudi za vse učence OŠ Mokronog, 15. aprila 2015 pa smo v dvorani Upravno-kulturnega središča v Mokronogu z Martinom Krpanom »pozdravili« pomlad, starše in ostale obiskovalce.  

Po navdušenju vseh, ki so si predstavo že ogledali, najverjetneje s projektom še nismo povsem zaključili … 

{gallery}SasaBrudar/MARTIN_KRPAN{/gallery}

 

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost