Skoči na glavno vsebino

V sredo, 21. 9. 2016, smo učenci 9. a in 9. b razreda imeli kulturni dan na Rašico in na grad Turjak. Odšli smo z učiteljicama Marjetko Ganc in Marijo Zagorc.
Ob 7:30 smo z avtobusom odšli proti Rašici. Med potjo smo se pogovarjali, družili in hkrati smo se tudi malo poučevali o krajih, mimo katerih smo se peljali.

rascica


Ko smo prispeli na Rašico, bilo je okoli 9:00, smo si šli ogledat Trubarjevo domačijo. Sprejel nas je gospod Andrej, ki nam je pripovedoval o življenju in delu Primoža Trubarja. Nato nam je pokazal mlin na kamne in žago. Po končanem ogledu smo imeli odmor, nato pa smo se odpeljali proti Turjaku.
V kratkem času smo prispeli na Turjak. Preden smo odšli na grad, smo imeli malico. Potem smo se peš odpravili proti gradu. Ko smo prispeli, smo si ogledali samo zunanjost gradu, saj je grad zaprt za obiskovalce. Kljub temu je bilo zanimivo videti tako ohranjen grad.
Učenci smo se po razredih ločili. 9. b je odšel z učiteljico Marjetko, 9.a pa smo odšli z učiteljico Marijo, ki nam je pripovedovala o tem gradu in nam nato dodelila naloge z literarno-zgodovinskega vidika. Delali smo v skupinah. Pri nalogah smo morali pametno razmišljati in osvežiti svoj spomin.
Potem smo se zamenjali z b-jevci, tako da so šli oni k učiteljici Mariji, mi pa k učiteljici Marjetki.
Pri učiteljici Marjetki smo se najprej orientirali in nato skupaj naredili določene naloge, ostale je pa je vsak posameznik naredil sam.
Na koncu smo se odpravili nazaj na avtobus in odšli nazaj v šolo. Dan je bil zelo zanimiv, poučen in zabaven.

Tina Sebanc, 9.a

(Skupno 284 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost