Skoči na glavno vsebino

V torek, 25. oktobra, smo imeli sedmošolci dan dejavnosti, in sicer kulturni dan, na katerem smo bolje spoznali grško mitologijo in poslušali filmsko glasbo v živo. Na kulturnem dnevu so se prepletale vsebine zgodovine, likovne umetnosti, glasbe in slovenščine. Grško mitologijo smo občudovali v Narodni galeriji, z ogledom predstave v Cankarjevem domu pa smo spoznali filmsko glasbo slovenskih filmov.

Pot do Narodne galerije je bila dolga, a je bilo vredno. Narodna galerija je osrednja nacionalna ustanova za starejšo umetnost v Sloveniji. Hrani največjo zbirko likovnih del na Slovenskem. Videli smo veliko čudovitih likovnih del, ki so povezani z grško mitologijo (Venerino rojstvo, Priklenjeni Prometej, Diana in Akteon …). Po končanem ogledu smo se pomerili v zabavnih igrah, kjer smo preverili, koliko smo si zapomnili. Zmagovalke smo bile kronane z venci oljčnih vejic.

Peš smo se odpravili do Cankarjevega doma, kjer smo pomalicali. Po malici smo odšli v notranjost Cankarjevega doma. Bili smo navdušeni nad velikostjo Gallusove dvorane. Ogledali smo si predstavo Slovenska filmska glasba, ki jo je povezoval Tadej Pišek. Ob zvokih Otroškega pevskega zbora in orkestra RTV Slovenija smo slišali znane skladbe, kot so Cvetje v jeseni, Sreča na vrvici, Kekčeva pesem …

Preživeli smo lep in poučen dan.

Lina Bebar, 7. b

 

 

 

 

(Skupno 365 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost