Skoči na glavno vsebino

V petek, 16. 2., je bil na OŠ Mirna sklican območni otroški parlament. Z naše šole so se ga udeležile štiri predstavnice, in sicer četrtošolki Pika Bebar in Tia Hvastija, šestošolka Ana Gregorčič in devetošolka Iva Žalec. Po uvodnem pozdravu ravnateljice mirnske OŠ, gospe Anice Marinčič, so si predstavniki zbranih šol ogledali kratek kulturni program, nato pa jih je pozdravil tudi župan Občine Mirna, gospod Dušan Skerbiš.
V osrednjem delu druženja so predstavniki šol iz Trebnjega, Velikega Gabra, Mokronoga, Šentruperta in Mirne predstavili, kako so se s temo letošnjega parlamenta ukvarjali na svojih šolah. Predstavili so tudi predloge in želje, za drugačno, boljšo šolo. Po poročanju je sledila vodena razprava, v kateri so se učenci dotaknili vseh štirih področij šolskega sistema. Vsi so izkazali zavidljivo raven debatiranja in komunikacijskega bontona, prav tako pa tudi poglobljeno poznavanje šolskega sistema. Bili so kritični, a realni, svoje predloge in zahteve so oblikovali in podali jasno in razumljivo.

Naše učenke so bile vseskozi aktivne, tudi Pika in Tia, ki sta se zasedanja otroškega parlamenta udeležili prvič, sta bili suvereni sogovornici. Predstavnica, ki bo zastopala našo šolo na regijskem območnem parlamentu v Novem mestu, je Iva Žalec.

Mateja Čoha
mentorica

(Skupno 809 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost