Skoči na glavno vsebino

V soboto, 1. 6. 2019, je v Mokronogu potekalo tekmovanje v orientaciji. Tekmovanja se je udeležilo 15 ekip, od tega je bilo 8  ekip članskih in 7 šolskih ekip. Za našo šolo so nastopili učenci in učenke v 4 ekipah, eno ekipo pa so sestavili tudi zaposleni na OŠ Mokronog. Tekmovalci so morali v 2 urah prehoditi 10 km dolgo progo in na njej najti 10 kontrolnih točk. Na posameznih kontrolnih točkah, so opravljali tudi različne naloge: streljanje z zračno puško, met bombe v cilj in streljanje z lokom. Na koncu, pa je tekmovalce čakal še kratek test o poznavanju zgodovine na temo NOB in osamosvojitvene vojne za Slovenijo.

Vse naše ekipe so zelo dobro opravile naloge, še posebej so se izkazale 4 naše ekipe:

SAVANCI (Tadej Hrastar, Jan Pikl, Tim Kos), ZELENKO (Nik Železnik, Enej Kos, Kaja Dragan), ŽIRAFE NA KOLESU (Jerca Kos, Neža Starič, Lea Ajdič) in ZAPOSLENI OŠ Mokronog (Jernej Mauko, Emil Toman, Jure Poljanec).

Ekipa SAVANCI je osvojila 1. mesto v svoji kategoriji, ekipa ZELENKO 2. mesto in ekipa ŽIRAFE NA KOLESU 3. mesto. V članski ekipi so zaposleni OŠ Mokronog osvojili 2. mesto. Čestitke vsem udeležencem tekmovanja.

(Skupno 732 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost