Skoči na glavno vsebino

1tradicionalni slovenski zajtrk 1

 

 

 

 

 

 

V petek, 21. 11. 2014, smo imeli naravoslovni dan z naslovom Tradicionalni slovenski zajtrk. Na hodniku smo praznično pogrnili mizo, nanjo pa pripravil kruh, maslo, med, mleko, jabolka, suho sadje in orehe. 

Po krajšem kulturnem programu so učenci pojedli okusen zajtrk, potem pa so se posladkali še s slastnim šmornom. Sledila so navodila za nadaljnje delo: učenci so se razdelili v skupine (iz vsakega razreda po en ali dva učenca), kjer si je vsak izdelal ruto s tradicionalnim slovenskim motivom ter zapisal ali narisal recept za šmorn. Obiskal nas je tudi akademski glasbenik, harmonikar Sandi Ravbar (projekt SKK). Učencem je predstavil dve različni harmoniki, nato je s harmoniko spremljal njihovo petje  slovenskih ljudskih pesmi. Bilo je zares poučno in zabavno. 

1tradicionalni slovenski zajtrk 21tradicionalni slovenski zajtrk 31tradicionalni slovenski zajtrk 41tradicionalni slovenski zajtrk 51tradicionalni slovenski zajtrk 61tradicionalni slovenski zajtrk 72izdelava rut 12izdelava rut 22izdelava rut 3harmonika in slovenska ljudska pesem  1harmonika in slovenska ljudska pesem  2harmonika in slovenska ljudska pesem  3harmonika in slovenska ljudska pesem  4harmonika in slovenska ljudska pesem  5harmonika in slovenska ljudska pesem  6

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost